fbpx

”Giv en mand en fisk og han kan blive mæt for en dag”

“Lær ham at fiske og han kan blive mæt resten af  livet”

Dette kendte ordsprog, som du måske har hørt før, er et billede på, hvad 6 ugers jobrettet uddannelse og kurser kan betyde for dit livsforløb.

Hos grafiskekurser.dk oplever vi heldigvis ofte denne effekt hos vores kursister. Du bliver ganske enkelt bedre klædt på, så du øger muligheden for at få en fod indenfor på arbejdsmarkedet og det er vel det uddannelse på mange måder handler om.

Der findes klare regler for, hvem der kan få et 6 ugers selvvalgt kursus for ledige, og der er et helt konkret forløb du skal følge.

6 ugers jobrettet uddannelse – Er det noget du har mulighed for at opnå?

Det første der skal være opfyldt, er at du skal være medlem af en a-kasse. Er du det, har du muligvis ret til at tage seks ugers kurser, som vil opkvalificere dig med henblik på at kunne søge flere forskellige stillinger. Målet er naturligvis at øge chancerne for, at du får et godt og meningsfyldt arbejde.

Ud over at være medlem af en A-kasse, skal du også opfylde et par andre krav. Det er dit udannelsesniveau, der ligger til grund for dine muligheder. Har du ingen uddannelse eller har du en kortere uddannelse, kan du få støtte til jobrettet uddannelse.

Samtidig er det et krav at de 6 ugers selvvalgt uddannelse være godkendt som uddannelse på den såkaldte positivliste. Hos grafiske kurser har vi flere uddannelser på positivlisten.

Du har altså adgang til 6 ugers jobrettet uddannelse, hvis du:

  • Er ledig og ufaglært
  • Er ledig og faglært
  • Er ledig og har både en erhvervsfaglig og en kort videregående uddannelse

Bemærk; hvis du er over 25 år gammel, skal du i gang med det selvvalgte kursus for ledige, senest 9 måneder efter din første ledighedsdag.

Hvis du er under 25 år gammel, skal du påbegynde dine kurser, senest 6 måneder efter din første ledighedsdag.

Er du begyndt på uddannelse i din opsigelsesperiode “tæller” de 6 uger først fra din første ledighedsdag. Det er altså i praksis muligt, at få mere uddannelse end 6 uger. Spørg din A-kase om mulighederne.

Ønsker du mere viden om, hvordan du opnår 6 ugers jobrettet uddannelse?

Du kan læse hele bekendtgørelsen om 6 ugers jobrettet uddannelse her

Det er altid en god ide at tage din A-kasse med på råd da det i sidste ende er dem, der afgør dine muligheder.

Kurser for ledige; 6 ugers jobrettet uddannelse hos grafiskekurser.dk

Vi har to uddannelser på den landsdækkende positivliste:

• Webudvikler på 6 uger
Teori og praksis som styrker dine kompetencer på produktion af hjemmesider. 10 ETCS-point. Læs mere om Webudvikler kursus her

• Digital Markedsføring på 6 uger
Teori og praksis som styrker dine kompetencer i markedsføring på nettet. 10 ETCS-point. Læs mere om Digital Markedsføring kursus her

Og på positivliste i Region Midt:

• Grafisk Design 6 uger
Kurset indeholder primært programundervisning i de grafiske programmer og undervisning i grafisk design og kommunikation. Læs mere her: Grafisk designkursus

 

Undervisning foregår centralt i danmark

Vores 6 ugers jobrettet uddannelse foregår i vores dejlige kursuscenter i Vejle. Kommer du langvejs fra kan vi hjælpe med at finde god og billig overnatning på et af byens gode hoteller.

Ring gerne eller skriv til os, og hør mere om dine muligheder.

Kursusoversigt – øvrige grafiske kurser

De kurser vi i øvrigt udbyder er kurser indenfor Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Webmaster kursus, Online marketing kursus, WordPress, Søgemaskineoptimering, Videoproduktion og Fotografering.

Se den fulde oversigt her: http://www.grafiskekurser.dk/

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!