fbpx

Wordpress – websystem til hjemmesider

Wordpress er verdens mest udbredte CMS (Content Management System) til fremstilling af hjemmesider. Wordpress er enkelt at bruge, og der er rigtig mange muligheder for udvidelser (over 30.000 gratis plugins). Wordpress kan nemt tilpasses og udbygges med temaer, plugins, widgets, menuer, sider og indlæg – begreber som du vil få helt styr på i løbet af kurset.

En vigtig del af det at lave en hjemmeside er at vedligeholde den, optimere sikkerheden og tage backup – emner som vi også tager hånd om på kurset. For dig som skal vedligeholde en hjemmeside vil kurset også være relevant.

Vi tilbyder et Wordpress-kursus på 5 dage.

Viser alle 2 resultater

Martin Romppanen
Martin Romppanen
1. December, 2021.
Jeg tog fotokursus komplet hos Claus Birch og fik utroligt meget ud af det kom med mit kamera uden at vide ret meget og føler mig nu godt klædt på til både potrætfoto lyssætning streetart og arkitektur billeder. Vil klart anbefale dette kursus til alle der vil igang med at fotografere. Om man er begynder eller øvet er der helt klart noget at hente hos Claus Birch Billedet er af Claus og taget på potrætfoto kurset
Dorthe Riise Jeppesen
Dorthe Riise Jeppesen
12. November, 2021.
Jeg har kun gode oplevelser med kurser hos grafiskekurser.dk i Vejle.
Betina Gude
Betina Gude
11. November, 2021.
Jeg har været på videoredgerings kursus hos Claus, og kan varmt anbefale andre det. Jeg gik fra ikke at vide noget, til at opnå færdigheder til at lave gode videoer. Claus har en god og jordnær undervisningsform, hvor du får en god forståelse for hvad du skal gøre, hvordan du skal gøre det, og hvorfor det er en god idé. Jeg giver jer min klare anbefaling herfra
Liane Schwartzbach
Liane Schwartzbach
8. November, 2021.
Har været på Tips & Trick kursus hos Grafiske Kurser i Vejle. Det var et super godt kursus, og jeg går hjem med masser af gode idéer og inspiration til at arbejde videre med derhjemme. Laila var underviser på Tips & Tricks - og Kim fortalte om grafiske design regler.
Per Hansen
Per Hansen
29. September, 2021.
Meget velorganiseret og dygtige medarbejdere. Hyggelig og venlig omgangsform med små hold, hvor der ikke er langt til råd og vejledning. Medinddrager ens egne erfaringer og sætter focus på den del af kurset der specielt vedkommer ens behov for udvikling. Kan varmt anbefales. N.B Gratis parkering lige ved kursusstedet.
Pia Andersen
Pia Andersen
23. September, 2021.
Fantastisk godt og givende kursus i videoredigering niveau 4. Claus Birch er en tålmodig og yderst kompetent underviser med humor 😉 Kan varmt anbefales 👍🏻
Karina Nielsen
Karina Nielsen
21. September, 2021.
Jeg har gennemført et fantastisk lærerigt og inspirerende "InDesign CC Udvidet" kursus hos Grafiske Kurser i Vejle med Laila Kjær som underviser. Jeg fik en masse guldkorn, blev opdateret og lært en masse nye tips og tricks! Selv om jeg har været grafiker i 25 år - kan man stadig lære en masse nyt. Og her er Grafiske Kurser et super godt sted at lære og at være. Tak og på gensyn :-)
Maia Bogut
Maia Bogut
14. Juni, 2021.
Jeg var på Fotokursus komplet i 8 dage. Jeg valgte at dele kurset op ud over 3 måneder, hvilket virkede rigtig godt, så der var tid til at øve sig derhjemme indimellem. Når man tager kurset på denne måde slutter man med 3 intensive dage, hvor man virkelig får øvet det man har lært, så det sidder på ryggraden. Så kan varmt anbefales at alle 8 dage. Ligeledes er det et dejligt sted at komme og underviser Claus Birch er meget kompetent og dygtig til at lære fra sig. Alt i alt, et rigtig godt kursus som varmt kan anbefales.
Lene Hintz Rasmussen
Lene Hintz Rasmussen
28. Maj, 2021.
Jeg har været på kursus i 'video', hvor jeg har fået rigtig god og kompetent undervisning af Claus Birch :-)
Betina Madsen
Betina Madsen
23. April, 2021.
Jeg deltog i kursuset InDesign CC tabeller, excel regneark og word den 9. april 2021. Det var super godt og lærerigt. Jeg vil helt sikker finde vej igen til Grafiskekurser.dk

Wordpress er enkelt at gå i gang med

Selve programmet Wordpress er Open source og derfor gratis at bruge for alle. Du kan installere det på en server (webhotel) du selv har – eller du kan starte din hjemmeside på wordpress.com. Det er gratis og brugbart, men med enkelte begrænsninger. De fleste vælger dog eget webhotel for at bevare fuld kontrol og ejerskab på siderne. Det er også den løsning, vi arbejder med på kurset.

Der er mange muligheder, blandt andet friheden til at vælge nyt design, når du har lyst. Hele konceptet omkring Wordpress er netop den frihed, det giver, når du kan skifte dit tema (skabelon). Det kan du gøre, uden at du skal genskabe dit indhold og dine billeder. Du fremtidssikrer altså din hjemmeside, for du kan altid få et nyt design uden at skulle starte forfra på en helt ny hjemmeside. På kurset lærer du, hvordan du skifter tema, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du tilpasser det tema, du gerne vil bruge. Redigering af billeder til siderne kan foregå i Photoshop eller et andet billedredigeringsprogram. Vores Photoshop Kursus klæder dig rigtig godt på til den opgave.

Udvidelser – forslag til uundværlige widgets og plugins

Widgets og plugins kan få dit website til at gøre næsten alt. Vil du have en kalender, en kontaktform, et billedgalleri eller noget helt fjerde, kan du lave det med widgets og plugins. Det er f.eks. også et plugin, du installerer, hvis du vil udvide dit website til at være en webshop. Søgemaskineoptimering – eller SEO – er også meget vigtigt for din hjemmesides synlighed i Google og andre søgemaskiner. Denne optimering kan du få hjælp til via et plugin til SEO. Og vil vide mere om Google, SEO, Adwords og Facebook annoncering, kan vi anbefale vores kursus i Online Marketing som giver dig gode værktøjer og det store overblik.

Back-up

I disse tider hvor man hører så meget om hjemmesider, der bliver hacket, er det utrolig vigtigt at få lavet back-up af sin Wordpress hjemmeside. Du bruger også backup, hvis du f.eks. laver siden på et test-domæne og ønsker at flytte den over på det rigtige domæne, når sitet er designet færdigt. På kurset lærer du, hvordan du laver en back-up.

Sikkerhed – beskyttelse af hjemmesiden

Der er sikkerhedsmæssige faktorer, du skal kende til for at beskytte dit site optimalt mod f.eks. kommentarspam og hackere. På kurset lærer du, hvordan du beskytter din hjemmeside bedst muligt.

Hvad er en CMS hjemmeside egentlig?

CMS står for Content Management System som lidt frit oversat betyder "indholds-styrings-system". Du kan altså selv styre og redigere indholdet (tekst, billeder, nyhedsbreve, menuer, nyheder, video og SEO) på den færdige hjemmeside – helt uafhængigt af designet og uden på nogen måde at være webdesigner eller programmør.

Du kan f.eks. tage vores Wordpress kursus og lave din virksomheds hjemmeside med design og grafik. Når hjemmesiden er færdiglavet, kan du selv eller andre fra virksomheden, tilføje sider og rette og redigere tekst og billeder utrolig nemt – og helt uden at have "webdesignerfærdigheder".

Lær at lave hjemmesider – lær Wordpress

Når først du har lært Wordpress, bliver mulighederne næsten uendelige. De utallige plugins, widgets og andre tilføjelsesprogrammer, der findes til dette fatastiske CMS-system, betyder, at du kan udvikle og udbygge dit site til at opfylde de krav, du har til det.

Wordpress hjemmesider

Konceptet med Wordpress-hjemmesiderne er, at det som udgangspunkt er helt gratis at få sin egen blog eller hjemmeside. Du installerer WP på dit webhotel, og finder en skabelon (et theme), der passer bedst muligt til det layout, du har i tankerne. De fleste skabeloner kan justeres i farve og udseende, og du kan selvfølgelig uploade dine egne baggrundsbilleder og billeder i det hele taget.

Ønsker du mere avancerede ændringer til designet, kan det laves i koden – enten af dig selv eller af en programmør. Det koster typisk ikke så meget, fordi Wordpress er så almindeligt, og der derfor er mange, der tilbyder det. (Du kan også købe hjælp hos os – læs mere her: grafiskprofil.dk)

Wordpress webshop

Udover at du kan lave fantastiske, flotte hjemmesider i Wordpress, kan du også udvide det til en webshop. Mange store og populære webshops er lavet i Wordpress og f.eks. Woocommerce. Du installerer Wordpress på dit webhotel – ligesom hvis du skal have en blog eller en almindelig hjemmeside. Derefter installerer du et webshop plugin, som så bliver din virtuelle forretning. Et populært webshop plugin til Wordpress er som nævnt Woocommerce.

Store professionelle hjemmesider med Wordpress

For mange år siden var Wordpress et  enkelt CMS (Content Management System) som var begrænset til web-blogs. Der er sket meget siden, og i dag kan du lave en top professionel hjemmeside i WP. Det gør Wordpress til et hjemmesidesystem, der kan vokse med behovet, når virksomheden udvikler sig.

Vil du ringes op?

Send os en mail med dit telefonnummer, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
info@grafiskekurser.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Grafiske kurser logo