fbpx

Adobe InDesign-kurser til professionel opsætning af dit marketingmateriale

Adobe InDesign-kurser er for dig, der vil arbejde professionelt med layout og opsætning af f.eks. plakater, flyers, foldere, hæfter og annoncer. InDesign er programmet, hvor du samler dine fotos, tekster og tegninger til effektfulde tryksager og genererer trykklare filer.

Vi tilbyder et InDesign Basis+ kursus på 5 dage, men også et udvidet kursus, hvor vi går i dybden med avancerede opsætninger og  teknikker.

 

 

Hvad kan du lære på et InDesign-kursus?

Du kan helt konkret lære at betjene markedets mest udbredte program til fremstilling af tryksager og annoncer. Du kommer helt rigtigt i gang, så du kan bruge de mange funktioner til at gøre dine tryksager bedre.

Hvad bruges inDesign til?

InDesign er et professionelt montageprogram, hvor du kan samle billeder og tekst til færdige tryksager. Du har muligheden for at fremstille virkelig elegante tryksager, hvor der er er kælet for både billeder og typografi.

Glem alt om at bruge "officepakken" til at fremstille tryksager med. Det vil være som at drikke kold Neskaffe af et revnet papkrus. Det kan lade sig gøre, men det kommer aldrig til at spille helt.

Indesign er det mest udbredte program til design af brochurer, bøger og andre tryksager. Det er der flere grunde til. Programmet er relativt let at komme i gang med, og der er mange anvendelsesmuligheder. Ud over tryksager er det også muligt at lave interaktive dokumenter til skærmbrug med InDesign.

InDesign spiller godt sammen med de øvrige Adobe-programmer: Illustrator og Photoshop. Der er lidt overlap i funktionerne imellem de tre programmer, men de er helt bestemt "de tre musketerer" inden for grafisk design. Programmerne er designet til at fungere sammen og til at supplere hinanden. Det er nu også muligt at arbejde sammen i teams om den samme tryksag via Creative Cluod som Adobe stiller til rådighed.

InDesign Bruges til:

Brochurer
Foldere
Plakater
Print annoncer
Bøger
E-bøger
Magasiner
Plakater
Webbannere og slideshows
Interaktive pdf-filer
Interaktive præsentationer

5 eller 10 dage på kursus – så har du lært det

Vores kursus er på 5 dage (kan splittes i 3+2 dage) Det er det fordi vi ved, at det tager tid at lære et program grundigt. Når du får ny viden og kombinerer det med tid til at øve, så får du ny viden helt ind, hvor det sidder fast.
At vores pris på 5 dages kursus i mange tilfælde matcher prisen på væsentligt kortere kurser hos andre udbydere, er jo bare en fordel for dig. Tager du også Komplet, får du 10 dage samlet med Indesign, og det er mere end de fleste grafiske skoler tilbyder.

InDesigns historiske udvikling

Det første DTP (DeskTop Publishing) program var Aldus Pagemaker som i 1985 blev lanceret som det første program til tryksagsproduktion på en personlig computer. Først til Apple Macintosh og et par år senere også til PC-platformen

I 1987 fulgte programmet Quark Express. Det udviklede sig til et top professionelt program som var/er designet til at følge alle de typografiske traditioner og regler. Derfor var det anerkendt som det bedste værktøj for fagfolk i den grafiske branche.

(Man kan i øvrigt stadig købe Quark som endnu opdateres og udvikles.)

I 1994 købte Adobe Aldus og Pagemaker. Pagemaker havde nogle styrker i forhold til Quark. Pagemaker var bl.a. bedre til dokumenter på mange sider som bøger og manualer. Programmet blev også ret hurtigt ret stabilt på PC-computere, og derfor blev Pagemaker mest udbredt uden for den etablerede grafiske branche. Der var en del virksomheder, som selv var begyndt på det der "DTP". Med tiden tabte Pagemaker dog store markedsandele til Quark som sidst i 90'erne var vokset til en arrogant "mastodont".

Adobe InDesign kom til i 1999 som et helt nyt program udviklet fra bunden af. Det gav muligheden for at tænke nyt, og den mulighed blev udnyttet. Mange nye metoder og arbejdsgange blev bragt på banen til stor "forargelse" blandt de professionelle. Blandt andet kunne man lave "skygger" under billeder og tekst. Det var meget moderne i begyndelsen af 0'erne.

Adobe var (helt tilfældigt tror jeg) kommet til at udvikle et program, som var nemmere at gå til for ikke-fagfolk. Det blev i folkemunde kaldet 'Quark Killer'.
I dag bruges de forskellige grafiske programmer mest af folk, som ikke har en grafisk uddannelse. Det var heldigt ramt.

Trods børnesygdomme i version 1 og 2 halede InDesign. langsomt men sikkert. ind på Quark. Det blev naturligt for Pagemaker-brugere at gå over til InDesign, ikke mindst fordi udviklingen af Pagemaker langsomt stoppede.

Det store skred kom i version 3, hvor Adobe lancerede en Creative Suite-pakke med Photoshop, Illustrator, Indesign og Acrobat PDF. Alle bruger Photoshop og det gode "pakketilbud" blev i sidste ende det, der løftede Adobe InDesign op i superligaen for sidelayout.

Siden er InDesign vokset til et meget omfattende program, hvor man kan lave alt. I de senere år kan man kun leje Adobes programmer og det er der nogle der ikke bryder sig om, men sandheden er at det er nu billigere end nogensinde at bruge top professionelle programmer til grafisk arbejde. I dag kan du bruge alle programmerne for 4-5.000 kr om året. Tidligere kostede det nemt det 4-dobbelte.

Adobe er markedsleder inden for grafiske programmer, og det bliver spændende at følge, om de kan fastholde evnen til at udvikle programmerne uden at miste brugerne undervejs. (Som det skete for Quark.) Monopol har aldrig været sundt for nogen for det kan være med til at skabe en arrogant tilgang til kunderne. Indtil videre lykkes det dog meget godt for Adobe, at holde kundens behov i centrum. Der kommer heldigvis hele tiden alternativer, som de ikke kan tillade sig at ignorere.

Her kan du læse mere om historien bag Adobe InDesign

InDesign kurser – se et minuts inspiration fra Adobe:

Vil du ringes op?

Send os en mail med dit telefonnummer, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
info@grafiskekurser.dk

Forsikring

Husk, du kan også bestille en sygeforsikring.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Grafiske kurser logo