fbpx

Du har ikke gået ledig længe, før du støder på ordet; positivlisten. Positivlisten en liste der har ret afgørende betydning for dine muligheder for uddannelse når du står uden arbejde.

Hvad er positivlisten?

Det er helt konkret en liste med uddannelser og kurser der er godkendt til jobrettede uddannelser. Positivlisten er udarbejdet i et samarbejde mellem Beskæftigelsesministeriet og Uddannelses- og forskningsminitsteriet.

Kurserne på positivlisten skal leve op til en række kriterier:
    •    Det faglige indhold i kurserne på listen skal indeholde ny viden som efterspørges på arbejdsmarkedet.
    •    Kurserne på positivlisten skal have et tydeligt job-fokus og opkvalificere kursisten i forhold til en bestemt jobfunktion.

Selve listen er delt op i ialt 17 erhvervsgrupper med 120 undergrupper, som passer til den enkelte lediges erfaring og uddannelse. Listen kan give dig inspiration til at vælge. Ledige og sagsbehandlere kan i samarbejde sammensætte et uddannelsesforløb ud fra de enkeltkurser der optræder på positivlisten.

Der skelnes mellem den landsdækkende positivliste og de regionale positivlister.

Hvordan kommer du videre?

Hvis du vil søge en uddannelse skal du i første omgang henvende dig til din a-kasse. Vi har to uddannelser på positivlisten og dem kan du finde her: (Print siderne ud eller mail sidens adresse til din sagsbehandler.)

Digital markedsføring, gør dig skarpere på markedsføring online. Her arbejder vi mest med selve salget og markedsføringen på nettet. Du hører om søgemaskineoptimering og du hører om annoncer på AdWords og via Facebook. Der er også dage med InDesign og videoproduktion.

Webudvikling; brugervenlighed og grafisk design, gør dig skarpere på at designe en god hjemmeside grafisk og teknisk. Her er det visuelle hovedtemaet. Du får Photoshop, brugerinterface og vi bruger fem hele dage på at udvikle hjemmesider i Vordpress.

Mere info om positivlisten:

Du kan læse hele bekendtgørelse fra 2017 som beskriver mulighederne i detaljer.
Du kan se en Pdf fil med hele positivlisten 2017 her.

Ønsker du at vide mere om positivlisten er du meget velkommen til, at ringe eller skrive til os.

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!