fbpx

Overvejer du at tage en fotografuddannelse er det nok fordi du kan li´ at tage billeder. Der er heldigvis mange muligheder for at blive professionel fotograf eller semi-professionel fotograf. Men du kan ligeså godt få den smidt i hovedet med det samme: Der er ingen af vejene der er nemme!

Sådan er det bare, for fotografuddannelser hænger ikke ligefrem på træerne.

Uanset, hvilken fotografuddannelse du vælger er der det fællestræk, at det “forventes” at du er dygtig – allerede før du begynder. Konkurrencen om de få pladser er så stor at “stederne” kan vælge og vrage i et stort udbud af talentfulde mennesker.

Men fordi det er svært behøver du ikke lægge dig fladt ned og opgive din drøm.

Er rejsen hård og ubekvem er det som bekendt, en endnu federe fornemelse at nå sit mål. Bare giv den gas – så går det nok.

 

Hvilken slags fotografuddannelse drømmer du om?

Pressefotografen – tager billeder for aviser og andre nyhedsmedier. Her kan der være meget ventetid mellem opgaverne. Du kan være fastansat eller freelance, der bliver bestilt til en opgave.

Paparazzofotograf – er en fotograf, der tager billeder af kendisser – gerne uden at få deres accept. Når man har det gode billede kan man sælge det. Alle paparazzi arbejder freelance.

Kunstfotograf – er normalt mest på hobbyplan men det vil i sagens natur også være muligt at skabe sig selv en karierre. Landskabsfoto, stilleben, mennesker, grafisk fotografi; mulighederne er mange.

Portrætfotograf – tager billeder af mennesker. Det kan være person eller familiebilleder men det kan også være personbilleder af ansatte i virksomheder og politikere.

Reklamefotograf – tager billeder af mad, biler, tøj, computere og alt andet mellem himmel og jord. Det handler om at lave billeder der frister køberen.

Skolefotograf – laver billeder af skolebørn til deres forældre. Der er et par store udbydere på markedet og her er det relativt nemt at blive ansat.

Festfotograf – herunder bryllupsfotograf, hvor man tager billeder til festlige begivenheder. Er man dygtig til at markedsføre sig selv (og teknisk dygtig) er der en mulighed for at leve af det. Markedet er dog presset af amatører der gør det i fritiden.

Kan man så leve af at være uddannet fotograf?

Det afhænger af held, talent, dygtighed, frækhed og helt basalt om der er et marked for dine billeder og om din stil vækker interesse.

Alle fagområder er pressede på omsætning fordi vi er rigtigt mange der tager vores billeder selv. Heldigvis er vore kvalitetskrav til det enkelte billede også øget og derfor er der stadig plads til professionelle som kan deres fag. Der er især plads til dem der kæmper og bliver ved.

 

Hvad kan Grafiskekurser hjælpe dig med?

Overvejer du en fotograf uddannelse kan vi hjælpe dig med forberedelsen. På vores fotokurser lærer du det basale håndværk – det samme som de professionelle bruger.

Vi har et samlet foto kursus på ialt 8 dage, hvor du de tre første dage lærer kamerateknik og teorien bag det at fotografere. Der er også en hel dag med portrætfoto og en hel dag med reklamefotografi. Du lærer også at fremkalde færdige billeder som de professionelle fotografer.

Kender du grundlæggende fotografering i forvejen kan du tage vores Udvidet Foto II, hvor vi går dybere i det faglige og hvor vi arbejder med Adobe Lightroom som billeddatabase og fremkalder.

Vil du gerne hele vejen rundt vil det også være naturligt at tage 1 eller 2 uger af vores Photoshopkurser. Her lærer du avanceret billedmanipulering og grafisk design og kommunikation.

Uanset, hvad du vælger kan vores kurser bringe dig et godt stykke på vej til en fotografuddannelse.

 

Vil du vide mere om, hvad vi kan gøre for dig er du velkommen til at skrive eller ringe og tale med Claus