fbpx

Efteruddannelse handler ganske enkelt om at holde sig i gang og udvikle sig fagligt og personligt. Der vil altid være mennesker der enten frivilligt, eller tvungent, står i stille i udviklingen. Der findes på den anden side også mennesker, der brænder for at lære mere og aktivt opsøger ny viden, hver eneste dag.

Hvad er efteruddannelse?

Efteruddannelse er når du uddanner dig og får mere viden. Det kan være viden du allerede har, som bliver opdateret og det kan være ny viden om helt nye emner.

Efteruddannelse kan foregå i arbejdstiden, hvor arbejdsgiver betaler kurset og du får løn mens du er af sted. Du kan naturligvis også tage kurser om aftenen i din fritid ligesom du kan tage kurser og dygtiggøre dig mens du er ledig.

Efteruddannelser kan være korte eller lange kurser, konferencer, temadage i virksomheden, selvstudie, aftenskole eller hele uddannelser på adskillige uger. Det kan også være videregående uddannelser, hvor du opnår ECTS-point og på den måde stiger i uddannelsesgrad. (Er du uden arbejde skal kurset være på den såkaldte positivliste).

Hvad betyder efteruddannelse for dig som person?

De fleste former for efteruddannelse vil naturligvis øge din værdi på arbejdsmarkedet. Samtidig vil du også få bedre selvtillid og selvværd. Det er vigtigt at du løbende selv tænker efteruddannelse ind i dine karriereplaner så du holder dig igang.

I mange firmaer er det heldigvis almindeligt at man får lov til at uddanne sig og tage på kursus flere gange om året. Det vil altid være i både virksomhedens og i din egen interesse at du er opdateret med nyeste viden.

Hvordan arbejder du systematisk med din efteruddannelse?

Skal du lave en plan bør du vurdere de kompetencer du har allerede nu – så objektivt som du kan. Når du ved hvor du står kan du bedre finde en konkret retning at gå i. Du bør nok også skæve lidt til fremtidsudsigterne indenfor specifikke fagområder.

Det vigtigste er at du beslutter dig for at tage din karriere, og dermed mulighederne for efteruddannelse – seriøst. Begynd fx. med at stille dig selv et par spørgsmål:

Hvad vil du gerne arbejde med om to år?
Hvad mangler du af viden for at nå målet?
Del de to år op i kvarter (Kvartaler) og for hvert kartal sætter du uddannelse på, som passer til dit endelige mål.

Hvem kan hjælpe dig til at afklare dine mål?

Du kan naturligvis tale med din fagforening eller dine venner og familie. Du kan også gribe det mere systematisk an og bruge en professionel coach. En god coach har ingen særlige interesser i dig som person, og du vil derfor få gode og ikke mindst, objektive råd derfra.

Efteruddannlese hos Grafiske kurser.

Hos grafiske kurser falder alle vores kurser ind under kategorien; efteruddannelse. Det kan både være et kort kursus i SEO – online marketing og det kan være et af vores længere kurser med ECTS piont som fx Webudvikler.

Har du brug for et godt råd om din efteruddannelse er du altid velkommen til at ringe til os.

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!